Treća slikarska kolonija GrgurevciDana 10-12 novembra 2013 u Etno kući Majka Angelina održana je treća likovna kolonija koju je predvodio profesor Petar Gajić sa svojim učenicima, akademskim slikarima Goran Bujišić, Nemanja Jovičić, Dragana Đurđević. Veliku pažnju kao i inspiraciju doživeli su i našli u tematici seoskog domaćinstva, podsetili se na duh prošlog vremena kada su nekada kao deca odlazili kod svojih baka i predaka. Bio je to dan za lepo druženje sa meštanima ovog divnog sela na južnim obroncima Fruške Gore koje treba doći, posetiti i videti. Prijateljstvo je na delu.

Ovu manifestaciju propratili su lokalni mediji koji su se uverili u istinitost priče sa slikarima, pesnicima, muzičarima, poljoprivrednim proizvođačima. Vreme je proteklo u prijatnoj atmosveri, a sa fudbalskog igrališta, gde je održana utakmica između seoskog kluba i organa lokalne samouprave pozvan je i zamenik gradonačelnika gospodin Tomislav Janković.

U sklopu manifestacije održano je i pesničko veče, koje je otvorila savetnik za kulturu, obrazovanje i sport Mirjana Marković.Tom prilikom prisustvovali su pesnici, književne zajednice grada Sremske Mitrovice. Lirski ton i poeziju iz života seoske duše uveličale su i meštanke Danica Paunović, samonikli dar prirode i  Ljiljana Sanadrović koje su prve stihove promovisale u Etno kući Majka Angelina. Za njih je urađena priprema za štampu i na putu su da izdaju svoje knjige. Iste večeri je promovisana mlada pesnikinja Nada Malešević nežnog, tananog, prefinjenog naslova njene knjige "Dan jednog leptira".

Uspostavljena je ekološka saradnja koju je predvodio koordinator Master ek. nauka Marko Cvijanović koji je  održao seminar sa udruženjem stočara našeg sela. Svi učesnici seminara uzeli su aktivno učešće u interakciji koju je upotpunio sam ambijent etno podruma Majke Angeline.

Da su Sremci od vajkada poznati po gostoprimstvu i veselju uvek ima razloga da se uz vino i tamburaše i lepo druženje upriliči svaki događaj.

Foto galerija:

Grgurevci

 

Seosko turističko domaćinstvo TV WiFi

 
◄◄
►►
mart 2019
pon uto sre čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Grgurevci

Fond Turistički klaster Srem

Zvanicna prezentacija grada Sremska Mitrovica

Nacionalna sluzba za zaposljavanje

Vlada APV

Master plan održivog razvoja Fruške Gore

Master plan odrzivog razvoja Fruske Gore

logo footer Izrada sajta Informatics Business Solutions - Sva prava zadrzana